MOTORIK – TRÆNING – BEHANDLING – NÆRVÆR- LEG – UDVIKLING

Hvorfor vil min baby ikke ligge på maven?

Dette spørgsmål er jeg stødt på mange gange i mine 20 år, som børnefysioterapeut. Der kan være mange grunde til dette og det kan være en god ide, at få undersøgt hvorfor, især når du har forsøgt at placere det på maven uden det store held.

 • Min baby virker besværet, når det er på maven
 • Min baby triller hele tiden til den ene side, uden at trille om på ryggen
 • Min baby taber hele tiden hovedet ned i underlaget
 • Min baby kigger til siden, når det er på maven
 • Min baby bliver ked af det, hver gang jeg placerer det på maven
 • Min baby gylper hver gang det er på maven
 • Min baby virker forpustet, når det er på maven

Hvis du kan nikke genkendende til et af disse udsagn, så kan det være en god ide, at få tjekket, om der er en kropslig (muskel, led, organ) årsag til, at din baby har det sådan. En fødsel er også hård for din baby og der skal ikke megen kropslig ubalance til før, at det kommer til udtryk hos din baby i den maveliggende stilling, da det er dens første store grovmotoriske udfordring.

Jeg tilbyder

 • Grundig undersøgelse i eget hjem eller i rolige omgivelser på klinikken
 • Evt. behandling, hvis der indikation for dette, effekt efter 1-3 gange behandling
 • Behandlingen er skånsom og tager ca. 20min
 • Råd og vejledning i aktiviteter, håndtering med udgangspunkt i din baby og dig
 • Udebliver effekten efter 3x, gives der øjeblikkelig rabat
 • Du kan få tilskud fra Sygesikring Danmark, hvis der indikation for behandling