MOTORIK

MOTORIK

Motorisk træning

Motoriktræning er til de børn, som er gået i stå i deres grovmotoriske udvikling. Det kan være i den tidlige udvikling, hvor muskelspændinger, låsninger, problemer med maven eller f.eks dårlig trivsel, har gjort det svært for den lille at udvikle sig motorisk. Samtidig med at vi lever i en verden i dag, hvor der findes alverdens ting, vi kan proppe vores barn i, hvor det ofte bliver pacificeret og sidst, men ikke mindst, bliver vi født med hver vores unikke sind. Nogle opsøger ikke nye udfordringer og dermed kropslige erfaringer af sig selv, men skal have dem præsenteret igen og igen.

Vi er ikke forprogrammeret til at kunne gå, stå og kravle, men samtidig findes der en grovmotorisk kurve for, hvornår man forventer at barnet kan udføre disse ting ud fra den neurologiske udvikling der står på fra barnet bliver født. Tilrettelægger vi barnets miljø, omgivelser og præsenterer det for ting, det gerne vil undersøge, så oplever vi at mange af de motoriske milepæle næsten sker af sig selv.

Men hvad skal man gøre hvornår og hvad kan jeg forvente af mit barn. Det er her Børnenes Fysioterapi kommer ind, hvor vi kan hjælpe dig med enkle tiltag og øvelser, som gør at dit barn kommer videre i sin grovmotoriske udvikling. Vi læner os op af AIMS (Alberta Infant Motor Scale) og DNS (Dynamisk Neuromuskulær Stabilization). Her kigger vi sammen på, hvad din baby kan og gør og herefter kan vi følge udviklingen og vigtigst af alt følge dit barns egen kurve. Nogle babyer bliver meget frustreret over ikke at kunne få fat i / komme hen til det legetøj, som de har fået øje på og gerne vil undersøge. Til det får du tips og tricks til, hvordan du hjælper dit barn videre. Næste frustration for nogle børn, er at komme op og sidde selv og senere op at stå og gå. Her viser vi, hvordan du bedst guider dit barn til videre udvikling.

Børn udvikler sig ofte alligevel selvom der måske springes nogle trin over i den motoriske udviklingstrappe. Vi forældre hjælper vores barn videre, som f.eks ved at placere det i udgangsstillinger barnet ikke selv kan komme i, og dermed udvikler det sig derfra. Nogle børn får trænet sig selv videre og får en god og sikker motorik, men der er også børn, der op i skole alderen har en usikker motorik, er usikker på højder, har svært ved at gribe en bold, stå på et ben og lignende. Der kan være nogle primitive spædbarnsreflekser, som ikke er blevet integreret godt nok, som fx kan gøre det vanskeligt at lære at cykle. 

Heldigvis er det aldrig for sent at hjælpe barnet til en bedre motorik. Hvis barnet er motiveret, så tilbyder Børnenes Fysioterapi, at vi sammen igennem leg og øvelser kan forbedre motorikken.

Det kan foregå via ugentlig træning eller opfølgning hver 3.-4. uge eller på hold. Skriv til mig på kontakt@bornenes-fysioterapi.dk, hvis du er interesseret i at komme på venteliste til et hold – max 8 deltagere eller book os her, hvis du ønsker individuel træning. Vi kommer hjem til dig, hvor dit barn er på hjemmebane og bruger de omgivelser barnet er vant til at færdes i.

Det er muligt at melde sig til motorikhold under booking events. Se i menuen under motorikhold for beskrivelse af holdene. Holdene foregår på Lærkevej 1, 5771 Stenstrup eller hjemme i privaten. Skriv til dorte@bornenes-fysioterapi.dk hvis du er interesseret i at lægge hjem til. 

(Er dit barn motorisk bagud, så det falder uden for ”normalen”, så kan du opnå tilskud fra Sygesikring Danmark