MOTORIK

MOTORIK

Motorisk træning

Motoriktræning er til de børn, som er gået i stå i deres grovmotoriske udvikling, det kan være i den tidlige udvikling, hvor muskelspændinger, låsninger, problemer med maven, dårlig trivsel har gjort det svært for den lille at udvikle sig motorisk. Samtidig med at vi lever i en verden i dag, hvor der findes alverdens ting, vi kan proppe vores barn i, hvor det ofte bliver passificeret og sidst men ikke mindst bliver vi født med hver vores unikke sind. Nogle opsøger ikke nye udfordringer og dermed kropslige erfaringer af sig selv, men skal have dem præsenteret igen og igen.

Vi er ikke forprogrammeret til at kunne gå, stå og kravle, men samtidig findes der en grovmotorisk kurve for, hvornår man forventer at barnet kan udføre disse ting ud fra den neurologiske udvikling der står på fra barnet bliver født. Tilrettelægger vi barnets miljø, omgivelser og præsenterer det for ting, det gerne vil undersøge, så oplever vi at mange af de motoriske milepæle næsten sker af sig selv.

Men hvad skal man gøre hvornår, hvad kan jeg forvente af mit barn. Det er her jeg kommer ind, jeg kan hjælpe dig med enkelte tiltag og øvelser, som gør at dit barn kommer videre i sin grovmotoriske udvikling. Jeg læner mig op af AIMS (Alberta Infant Motor Scale) og DNS (Dynamisk Neuromuskulær Stabilization) her kigger vi sammen på, hvad din baby kan og gør, herefter kan vi følge udviklingen og vigtigst af alt følge dit barns egen kurve. Nogle babyer bliver meget frustreret over ikke at kunne få fat i / komme hen til det legetøj, som de har fået øje på og gerne vil undersøge, her viser jeg nogle tricks til, hvordan du hjælper dit barn videre. Næste frustration for nogle børn, er at komme op og sidde selv og senere op at stå og gå. Her viser jeg, hvordan du bedst guider dit barn til videre udvikling.

Børn udvikler sig ofte alligevel, måske springes der nogle trin over i den motoriske udviklingstrappe, vi forældre hjælper jo vores barn videre, vi kan placere det i udgangsstillinger det ikke selv kan komme i og dermed udvikle det sig derfra. Nogle børn får trænet sig selv videre derfra og får en god og sikker motorik, men der er også børn, der op i skolealderen har en usikker motorik, er usikker på højder, har svært ved at gribe en bold, stå på et ben. Der kan være nogle primitive spædbarnsreflekser, som ikke er blevet integreret godt nok, som går udover det at lære at cykle. 

Heldigvis er det aldrig for sent at hjælpe barnet til en bedre motorik, hvis barnet er motiveret, så tilbyder jeg, at vi igennem leg og øvelser kan forbedre motorikken.

Det kan foregå via ugenligt træning eller opfølgning hver 3.-4. uge eller på hold, skriv til mig på susanne@bornenes-fysioterapi.dk, hvis du er interesseret i at komme på venteliste til et hold – max 8 deltagere eller book mig her, hvis du ønsker individuel træning – jeg kommer gerne hjem til dig.

Træning hos mig vil foregå enten på Rugårdsvej 55A (5000), Landlystvej 1 (7000) eller Merkurvænget 2 (7000) afhængig af alder og sammensætning af hold.

(Er dit barn motorisk bagud, så det falder uden for ”normalen”, så kan du opnå tilskud fra Sygesikring Danmark)